21 januari, 2016

Historien bakom att må bra.

KC Wallberg och Christopher Bergström, Food For Minds AB

Vi har länge sökt efter det ultimata sättet att må bra. Bit efter bit har lagts till pusslet. Ändå har vi inte varit nöjda utan alltid velat komma vidare för att kunna ge våra kunder ännu bättre råd. Så kommer vi att fortsätta jobba. Här beskriver vi var vi är i dag, men resan är inte slut än.

NÄR CHRISTOPHER BERGSTRÖM jobbade som tränare insåg han snabbt behovet av att väva samman livsstil och näring för att få bästa möjliga effekt. Ju mer han jobbade med näring och träning i kombination, desto bättre resultat uppnådde hans uppdragsgivare.

I takt med att allt fler elitidrottare och artister anlitade hans tjänster kom fler önskemål om att skräddarsy hela deras tillvaro. Den typiska kunden hade hög motivation men brist på tid, i synnerhet de som hade en annan karriär än idrottare. De kunde dessutom känna en trygghet i att ha någon nära till hands som är kunnig i ämnet. Någon som ser till att hela vardagslivet är minutiöst genomtänkt och som man alltid kan fråga om råd.

På sitt håll arbetade kocken KC Wallberg samtidigt med mat som inte bara ska vara god, utan även hälsosam. Det ledde bland annat till samarbeten med Livsstilsmottagningen vid Karolinska Institutet, ett arbete som imponerade så mycket på professor Mai-Lis Hellénius att hon kallade KC Wallberg för »framtidens kock«. KC har ett passionerat förhållande till råvaror och matlagning, vilket märks på hans restauranger. Sju års studier i gastronomi har gjort honom så kunnig att han aldrig behöver ta några genvägar – han lagar allt från grunden och bygger sin matlagning på djupa kunskaper om tekniker som lyfter de naturliga råvarorna ett extra snäpp.

CHRISTOPHER OCH KC delar samma filosofi kring naturlig mat och hälsa. När de startade det gemensamma företaget Food For Minds 2015 kändes det som en självklar utveckling för dem båda.

– Vi förstår att människor har fler intressen än att äta nyttigt och träna. Vissa rör sig mycket, andra mindre. Vissa sover och äter oregelbundet, andra reser mycket och utsätts ofta för tidsomställningar. Det innebär extra utmaningar för oss. Men vi individanpassar våra råd efter den enskilda människans liv. Inte tvärtom, säger Christopher.

För Christophers del innebär samarbetet med KC att han nu inte bara kan ge sina kunder tabeller med näringsvärden. Food For Minds levererar färdig skräddarsydd god mat, baserad på de personliga näringsrekommendationerna. Därtill med en enormt hög servicegrad, med leverans till just den plats där kunden befinner sig för stunden, vid den tidpunkt som passar bäst. Kärnan är enkelhet för kunden. Många går ut med höga ambitioner att leva sundare, men när vardagsstressen kommer orkar de inte fullfölja. Food For Minds skräddarsydda lösning gör det lättare att må bra, hela tiden.

ÄR DU PÅ resa, vilket många av våra kunder ofta är, kan du göra ett uppehåll och istället få rekommendationer om vilka restauranger på platsen som bäst kan uppfylla dina behov.

– Vi skickar gärna med recept. Men den sortens mat vi gör kräver precision och tajming vid tillagningen. Det är svårt att bara ge en lista på ingredienserna till någon som inte behärskar tillagningstekniken. Kokar du till exempel grönsakerna för länge så försvinner viktiga ämnen och rätten följer plötsligt inte näringsrekommendationerna längre. Inte smakar det gott heller, säger KC Wallberg.

– Det finns de som anlitar oss för att de behöver vara i bästa form ett visst datum, säger Christopher. De kanske ska tävla, eller se bra ut på en fotografering eller filminspelning. Men vi har märkt att de flesta av våra kunder faktiskt inte är ute efter en quick fix utan att få hjälp att upprätthålla en sund livsstil över tid. De vill både känna sig och se bra ut jämt, inte bara vid ett specifikt tillfälle.


LÄS MER

1. Alla är unika. Du med.
Utifrån det liv du lever skapar vi en individuellt anpassad profil så att du får i dig de näringsämnen just du behöver. Här berättar hälso-concierge Christopher Bergström mer om hur han går till väga.

2. Skräddarsydd mat.
Vi tillagar god mat som innehåller den näring som just du behöver få i dig. Här berättar vår välmeriterade kock KC Wallberg om sin matfilosofi.

3. När du vill, där du vill.
Vi levererar din mat den tid det passar dig, dit du vill. Vår servicenivå är mycket hög. Du kan även beställa extraportioner till familj, kollegor eller gäster till kraftigt reducerat pris. Vår ambition är att kunna hjälpa dig med alla frågor kring hälsa, även när du är på resa. Vår flexibilitet är enorm och det är bara du och fantasin som sätter gränserna.

4. Enkelheten är nyckeln.
Med Food for Minds mår du bra – hela tiden. Det ska vara enkelt för dig, inte för oss. Vi vet att många ger upp sina hälsoambitioner när stress och deadlines tränger sig på. Vi löser det genom att leverera skräddarsydd mat, varje dag. Det har aldrig varit enklare att må bra.